تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۶:۵۵
جالب است ۰
در پنل تخصصی هوش مصنوعی از سیاست‌گذاری تا سرمایه‌گذاری مطرح شد

تخصیص بودجه ناکافی به پروژه‌های هوش مصنوعی

پنل تخصصی دانشکده بازار کسب‌وکار با موضوع هوش مصنوعی: از سیاست‌گذاری تا سرمایه‌گذاری در سالن همایش‌های وزارت نیرو با حضور دکتر مهدی آزادواری، رئیس اتاق بین‌المللی اوراسیا در روسیه، دکتر ولیخانی رئیس دانشکده دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب، دکتر حاجیها مدیر گروه حسابداری دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب و دکتر حاجی‌زاده مدیر گروه تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد و احد تهران جنوب برگزار شد.
تخصیص بودجه ناکافی به پروژه‌های هوش مصنوعی
تخصیص بودجه ناکافی

به گزارش سرمایه‌گذاری آنلاین، در ابتدای پنل دکتر ولیخانی، رئیس دانشکده دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب گفت: در حال حاضر با شبه پارادایم به نام حکمرانی خوب مواجه هستیم چون اندیشمندان یک گروه درباره یک موضوع اتفاق‌نظر ندارند. حکمرانی خوب از زمانی که سطح نارضایتی مردم از دستگاه‌های اجرایی مخصوصا در کشور آمریکا بسیار زیاد شد شکل گرفت. به این ترتیب دونفر از دانشمندان آمریکایی کتابی با عنوان بازآفرینی دولت نوشتند. که ۱۰ محور اساسی برای تحول در مدیریت دولتی تعریف کردند یکی از مهمترین محورها، دولت رسالت‌مدار بود یعنی به جای دولت قانون‌مدار دولت و حاکمیت رسالت مدار داشته باشیم.وی افزود: یکی از محورهای دیگر نظارت دولت به جای اجراست. همچنین دولت‌ها باید رقابت درسطح داخلی و بین‌المللی افزایش دهند. در میان محورهای تعریف شده کشورها را به سمت دولت‌ مبتنی بر بازار هدایت کردند، اما یک ایرادی وجود داشت چگونگی چنین تحولی مشخص نبود. یعنی کاربرد هوش مصنوعی در بازآفرینی دولت مشخص نبود؟برای مثال زمانی که صحبت از نظارت دولت‌ها به جای اجرا صحبت می‌شود ابزار تحقق آن مشخص نیست.ولیخانی گفت: نقش و کاربرد هوش مصنوعی در تحول مدیریت دولتی باید مشخص شود.وی با بیان اینکه سیاستگذاری در امر باید اصلاح شود، گفت: در بودجه ۱۴۰۴، ۶۰ میلیون دلار به پروژه‌های هوش مصنوعی تخصیص یافته در صورتی‌که عربستان ۱۴.۹ میلیارد در این حوزه سرمایه‌گذاری کرده است. وی گفت: بررسی آمار تخصیص بودجه به هوش مصنوعی در ایران نشان می‌دهد این موضوع در نظام مدیریت دولتی چندان مورد توجه نیست.

مزایا و چالش‌های بکارگیری هوش مصنوعی

در ادامه دکتر حاجیها، مدیر گروه کشوری رشته حسابداری دانشگاه آزاد گفت: سال ۲۰۲۵ سال هوش مصنوعی نامیده شده است. در ایران هم در سال ۱۴۰۴ پنج نشست برگزار شده که امیدوارم به اجرا هم برسد. وی افزود: هوش مصنوعی می‌تواند در انواع سرمایه‌گذاری یعنی انفرادی و گروهی تاثیر داشته باشد. وی به تاثیر هوش مصنوعی در سرمایه‌گذاری انفرادی پرداخت و گفت: از طریق هوش مصنوعی می‌توان بازارهای ارز، طلا و مسکن و رمز ارز را پیش‌بینی کرد. همچنین می‌توان سبدهای بهینه سرمایه‌گذاری ساخت که با سطح ریسک پذیری سرمایه‌گذار تطابق داشته باشد.حاجیها گفت: از همه مهمتر هوش مصنوعی می‌تواند مشاوره مالی ارائه دهد که موجب کارآمد کردن فرآیند سرمایه‌گذاری می‌شود.وی افزود: از مزایای دیگر هوش مصنوعی بودجه‌بندی خودکار است. همچنین می‌تواند به عنوان دستیار مالی هم عمل کند یعنی اگر در گذشته سرمایه‌گذاران برای مشاوره سرمایه‌گذاری به کارگزاری‌ها و شرکت‌های سرمایه‌گذاری مراجعه می‌کردند امروز هوش مصنوعی می‌تواند مانند یک کارگزاری مالی سبدگردانی کند و پیشنهادات مالی ارائه دهد.حاجیها به موانع و چالش‌های بکارگیری هوش مصنوعی پرداخت و گفت: اگر داده‌های دقیق و شفافی نداشته باشیم مطمئنا خروجی مدل‌ها ناکارآمد خواهد بود.وی افزود: ضعف در زیرساخت‌ها از موارد دیگری است که مانع اجرایی شدن هوش مصنوعی می‌شود. همچنین امکان دارد اطلاعات شخصی افراد و شرکت‌ها در حوزه سرمایه‌گذاری برملا شود. بنابراین هوش مصنوعی در برابر حملات سایبری اصلا امن نیست.

افزایش بازدهی و کاهش ریسک

در ادامه مهدی آزادواری، رئیس اتاق بین‌المللی اوراسیا در منطقه آسیا و اروپا گفت: با توجه به اینکه بازارها هر روز متنوع‌تر می‌شوند تاثیر بسزایی در رشد اقتصادی دارند بنابراین نباید از بکارگیری هوش مصنوعی در شناسایی بازارها، مشتریان و زمینه ورود سرمایه‌گذاران غافل شد. چرا که رونق سرمایه‌گذاری و صادرات رشد اقتصادی را به دنبال خواهد داشت. در حال حاضر هوش مصنوعی نقش پررنگی در بازارهای بین‌المللی دارد به همین علت باید تحول در زمینه آموزش و بومی‌سازی هوش مصنوعی انجام شود. تا در زمان ورود به این عرصه از سایر کشورها عقب نباشیم.وی افزود: خواه‌ناخواه بازارهای سرمایه‌گذاری به این سمت رفته است. برای مثال زمان مطلوب و بازدهی مناسب معاملات الگوریتم‌ براین اساس پیش می‌رود.آزادواری تصریح کرد: در کشورهای پیشرفته فارغ از اینکه هوش مصنوعی در صنایع مختلف کاربرد دارد در بازارهای مالی، طلا ، ارز ، سهام و صندوق‌ها هم استفاده می‌شود.
وی گفت: افرادی که از هوش مصنوعی در سرمایه‌گذاری بهره می‌گیرند بازدهی مناسب خواهند داشت و ریسکشان هم کاهش می‌یابد.البته نباید از ضعف هوش مصنوعی در برابر حملات سایبری غافل شد چراکه دارایی سرمایه‌گذاران به باد می‌رود.آزادواری گفت: هوش مصنوعی می‌تواند در حوزه مشاوره سرمایه‌گذاری هم نقش‌آفرینی کند و خروجی بهتری نصیب سرمایه‌گذاران کند.وی تاکید کرد: هوش مصنوعی در حوزه سرمایه‌گذاری و مالی یک شمشیر دولبه به شمار می‌رود چراکه هم امکان دارد موجب ارتقای بازدهی سرمایه‌گذاری شود هم سرمایه‌ای را به باد دهد.

لزوم‌بکارگیری اکوسیستم نوآوری

در این مراسم دکتر حاجی‌زاده، مدیر گروه تحصیلات تکمیلی گفت: نیاز به تحول و بکارگیری هوش مصنوعی باید از سوی مردم پذیرفته شود، البته باید برای اجرای آن زیرساخت‌های لازم وجود داشته باشد.وی افزود: نهاد ریاست‌جمهوری به سمت ارزیابی عملکرد دستگاه‌های اجرایی براساس فناوری نوین در حرکت است اما یک سئوال مطرح می‌شود در این زمینه دیتاهای لازم وجود دارد یا خیر.حاجی‌زاده تاکید کرد: بنابراین‌ باید زیرساخت‌های جذب فناوری را داشته باشیم تا به اجرا برسد.وی افزود: در مرحله بعد باید استراتژی نوآوری را پیاده کرد به این معنی که از چه اپلیکیشن‌هایی برای اجرای هوش مصنوعی استفاده کنیم.وی ادامه داد: متاسفانه چون اکثر مدیران در سطح اجرایی بیشتر تخصص فنی و مهندسی دارند تلاش می‌کنند به همه حوزه‌ها وارد شوند به همین‌ علت پس از گذشت ۱۵ سال، نهاد اجرایی در حوزه نوآوری نتوانستیم در همه حوزه‌ها به پیشرفت برسیم.حاجی‌زاده گفت: استراتژی برای اجرا کافی نیست باید سازوکارهای نوآوری باز را ایجاد کنیم. یعنی اکوسیستم‌ نوآوری را به وجود آوریم.
خبرنگار: زهرا پیربداقی
https://sarmayegozarionline.ir/vdcgqu9y.ak9qy4prra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین