یک کارشناس اقتصادی گفت: مردم در شرایطی که نااطمینانی اقتصادی بالاست دلار را به عنوان دارایی با نقدشوندگی بالا در نظرمیگیرند بنابراین طبیعی است تقاضا افزایش یابد و قیمت دلار هر روز بالاتر برود.
بانک مرکزی، از اول فروردین ماه تا ۱۰ دی ماه امسال بیش از ۵۲ میلیارد و ۸۷۳ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی و خدمات تامین کرده است.
بانک مرکزی پیرو اطلاعیههای قبلی در خصوص تعمیق بازار یکپارچه ارز و طراحی بازار مذکور بر اساس سازوکار عرضه و تقاضا، اعلام کرد که از آغاز به کار این بازار (۲۴ آذر) تا ششم دی بالغ بر یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار توسط عرضهکنندگان و به ارزهای مختلف در بازار ارز تجاری عرضه و معامله شده است.
با تمهیدات بانک مرکزی از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا روز پنجشنبه - ۶ دی ماه- تامین ارز واردات کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات پزشکی با نرخ ارز ترجیحی از مرز ۱۱ میلیارد دلار گذشت.
نرخ بهره بین بانکی در پایان هفته اول دی ماه، با رشد ۰.۱ درصدی نسبت به هفته قبل از آن به ۲۳.۹۴ درصد رسید که بالاترین میزان نرخ بهره بین بانکی از ابتدای سال جاری تا امروز است.
عضو اتاق بازرگانی ایران و عراق ضمن اشاره به اهمیت تکنرخی شدن ارز و نقش موثر آن در مدیریت بازار و فراهم شدن زیرساختهای راهاندازی یک بازار ارز رسمی گفت: افزایش ۲۵ درصدی نرخ دلار بازار غیررسمی علیرغم اتفاقات خاص منطقه و آغاز سال میلادی و نرخ تورم ۳۷ درصدی عجیب نیست و با کاهش ریسکهای سیاسی ثبات در بازار برقرار خواهد شد.
نائب رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران گفت: بازار ارز توافقی که قرار است با ساز و کار عرضه و تقاضا، عملیات کشف قیمت را انجام دهد، یک گام موثر به سمت حذف ارز چند نرخی است.
در آبان ماه سال جاری، بیش از ۹.۵ میلیون فقره چک به ارزشی بیش از ۷۷۸.۸ هزار میلیارد تومان مبادله شده است که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد و مبلغ به ترتیب ۷.۵ درصد و ۱.۳ درصد کاهش را نشان میدهد.