تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۱۰
جالب است ۰
در پنل نقش گزارش حسابرسی در شفافیت متلی بازار سرمایه مطرح شد

کمیته حسابرسی در شرکت‌ها تزیینی است

پنل نقش گزارش حسابرسی در شفافیت مالی بازار سرمایه با حضور موسی بزرگ اصل مدیر عامل سازمان حسابرسی، فرهاد پناهی دبیرکل جامعه حسابداران رسمی، محمود حق‌وردیلو عضو هیئت عامل معاونت بیمه مرکزی و الهام چیت‌سازان مدیر اداره مطالعات و مقررات نظارت بانک مرکزی در هفدهمین نمایشگاه صنعت مالی برگزار شد.
کمیته حسابرسی در شرکت‌ها تزیینی است
موسسات حسابرسی رتبه‌بندی می‌شوند

به گزارش سرمایه‌گذاری آنلاین، در ابتدای پنل فرهاد پناهی، دبیر کل جامعه حسابداران رسمی گفت: از عمر جامعه حسابداران رسمی ایران  ۲۳ سال می‌گذرد و در حال حاضر  حدود ۵۵ هزار شرکت تحت نظارت این موسسه است. همچنین ۵۱ موسسه معتمد تحت نظارت بانک مرکزی هستند و مسئولیت حسابرسی بازار سرمایه را برعهده دارند.
وی با بیان اینکه حدود ۱۱ هزار نیروی انسانی در حوزه حسابرسی فعالیت می‌کنند، گفت: این افراد به نظارت و ارزیابی دقیق فعالیت‌های مالی و حسابرسی در بازار سرمایه می‌پردازند و نقش کلیدی در حفظ شفافیت مالی بازی می‌کنند.
دبیر کل جامعه حسابداران رسمی اظهار کرد: در جامعه حسابداران، کل موسسات کنترل کیفیت و کنترل وضعیت می‌شوند همچنین براساس پرونده‌هایشان رتبه‌بندی می‌شوند که روی درآمدشان بسیار تاثیرگذار است به همین علت موسسات حسابرسی تحت هیچ شرایطی مایل نیستند رتبه خود را از دست بدهند.

 همه‌ را نمی‌توان با یک نسخه ارزیابی کرد

در ادامه الهام چیت‌سازان، مدیر اداره مطالعات و مقررات نظارتی بانک مرکزی گفت: بر اساس الزامات قانونی هیئت عالی بانک مرکزی موظف است تا استانداردهای خاص حسابداری را برای این نهادها پیشنهاد دهد.
وی ادامه داد: صندوق‌های سرمایه‌گذاری و بانک‌ها باید به‌گونه‌ای صورت‌های مالی خود را تدوین کنند که سهامداران و سپرده‌گذاران قادر به درک آن باشند.
مدیر اداره مطالعات و مقررات نظارتی بانک مرکزی تصریح کرد: با توجه به تغییرات قوانین باید تعامل و همکاری بانک مرکزی و سازمان حسابرسی افزایش یابد تا اختلافات کاهش یابد و کیفیت اطلاعات مالی بالا برود.
 چیت‌سازان گفت: به دلیل ذات بانکداری مصادیق مختلف و متعددی درباره استقلال حسابرسان وجود دارد به طوری که فقط برای چندسال می‌توانند حسابرس بانک باشند.
وی تاکید کرد: برای ارزیابی و کنترل فعالیت موسسات حسابرسی باید روش جامعی وجود داشته باشد چرا که با یک روش نمی‌توان کار موسسات حسابرسی را که در زمینه‌های مختلف فعالیت می‌کنند مورد ارزیابی قرار داد.

راهبری شرکت‌ها را به شوخی گرفتند

موسی بزرگ‌اصل، مدیر عامل سازمان حسابرسی در این پنل گفت: زمانی‌که برخی موارد در گزارش‌های حسابرسی لحاظ نمی‌شود موجب گمراهی یک عده می‌شود این ضعف‌ها گواه آن است که کمیته‌ حسابرسی در شرکت‌ها تزئینی است در واقع فقط یک مورد از راهبری شرکت‌های بورسی از ده‌ها موارد اجرا می‌شود و مابقی را به شوخی گرفتند این‌در حالی است که تجربیات کشورهای دیگر نشان می‌دهد نادیده گرفتن این موارد نتایج زیانباری برای بازارهای مالی به دنبال داشته به طوری‌که موجب ضررها و سقوط‌های سنگین شده است.
وی گفت: حق‌الزحمه پایین حسابرسان یکی از دلایل اصلی  عقب‌ماندگی حرفه حسابرسی در ایران است. در واقع حق‌الزحمه حسابرسان نسبت به درآمد شرکت‌ها بسیار پایین است و فاصله بسیاری با میانگین‌های جهانی دارد در این شرایط نمی‌توان نیروی نخبه را نگه‌داشت و خیلی سریع جذب شرکت‌های دیگر می‌شود.

صنعت حسابرسی در برخی موارد به بلوغ نرسیده است

در ادامه این پنل محمود حق‌وردیلو، عضو هیئت عامل معاونت بیمه مرکزی گفت: در صنعت بیمه به این نتیجه رسیدیم که صنعت حسابرسی در بخشی از صورت‌های مالی مربوط به فرآیندهای مدیریت ریسک به بلوغ کافی نرسیده است.
وی افزود: حتی شاهد هستیم تیمی از حسابرسان این نوع از صورت‌های مالی را برای مسئولان تحلیل می‌کنند تا قابل فهم شود همچنین پیشنهاد شد این‌گونه تحلیل‌ها از صورت‌های مالی که به راحتی قبل فهم نیست در مجامع هم عنوان شود، اما موافقت نشد چون برخی معتقدند فضا هنوز آماده نیست
خبرنگار: زهرا پیربداقی
https://sarmayegozarionline.ir/vdcdnx0n.yt0xx6a22y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین