پنل بررسی مدل صندوقهای طلا در بازار سرمایه با حضور امیر صلحجو مدیر صندوق طلای آتش، اشکان ارشد تحلیلگر بازار طلا و حسن کاظمزاده موسس صندوق طلای لوتوس در نمایشگاه صنعت مالی برگزار شد.
در ابتدا این پنل امیر صلحجو، مدیر صندوق طلای آتش گفت: فارغ از کارمزد اندک و سهولت خرید و فروش صندوقهای طلا به قیمت پایینتر از کف بازار معامله میشود که به جذابیتش افزوده است.
وی افزود: ارزش صندوقهای طلا در حال حاضر به ۱۴۰ همت رسیده این حجم بزرگ نشان میدهد به هر نوع از تقاضا پاسخ میدهد بدون اینکه حباب داشته باشد.
مدیر صندوق طلای آتش تاکید کرد: صندوق طلا گزینه خوبی برای سرمایهگذاری است چون حتی زمانی که تنش بین ایران و آمریکا کمی بالا گرفت صندوقهای طلا فقط برای یک با ریزش مواجه شدند و دوباره با فروکش کردن هیجانات قیمتها به روال سابق بازگشت.
صلحجو با بیان اینکه اقتصاد کشور نفتمحور است، گفت: بودجه براساس نفت بسته میشود و قیمت دلار براساس قیمت نفت تعیین میشود طبیعی است مردم با تجربیاتی که در سالهای ۹۴، ۹۶ داشتهاند به بازار طلا و دلار برای سرمایهگذاری هجوم آورند.
وی تاکید کرد: به علت اینکه نقدینگی و تورم بالاست و با ناترازی انرژی مواجه هستیم حتی با حصول توافق وضعیت اقتصاد بهبود نمییابد. بنابراین با در چنین شرایطی نباید انتظار داشت قیمت دلار تا پایان سال از ۸۵ هزار تومان پایینتر بیاید. در صورت عدم توافق هم قیمت دلار روند صعودی خواهد داشت.
مسیر سرمایهگذاری تغییر کرده است
در ادامه اشکان ارشد، تحلیلگر، بارار طلا گفت: انتخاب روش سرمایهگذاری در بازارهای مختلف بستگی به ریسکپذیری افراد دارد باید سرمایهگذار محدودیتها و چالشها را بررسی کند و براساس آن تصمیم بگیرد یکی از چالشهای صندوق طلا محدودیت دامنه نوسانی است که صندوقها با آن دستوپنجه نرم میکنند.
وی تصریح کرد: از سال ۹۷ ترند اقتصادی ایران تغییر کرد تورم به ۴۰ درصد افزایش یافت و حباب جزو لاینفک سکه شد به خصوص راهاندازی پلتفرمهای طلا ترجیحات سرمایهگذاری را تغییر داد بهطوری که به رقیب جدی برای صندوقهای طلا تبدیل شدهاند.
وی ادامه داد: چون خواستگاه پلتفرمهای طلا بازار آزاد است و برای خرید نیاز به بروکراسی خاصی ندارد با استقبال بیشتری از صندوقهای طلا مواجه هستند.
تاریخچه ایجاد صندوقهای طلا
همچنین حسن کاظمزاده، موسس صندوق طلای لوتوس گفت: بازار سرمایه صرفا محلی برای معاملات ثانویه سهام نیست، حتی در نخستین بورسها هم کالا معامله میشده به طوری که قدمتش به یک هزار سال میرسد.
وی افزود: طلا تا اوائل سال ۹۰ سنتی معامله میشد تا اینکه ایده راهاندازی این ابزار در سال ارائه و در سال ۹۴ ساختارش ایجاد شد به این ترتیب نخستین صندوق در سال ۹۶ راهاندازی شد.
وی گفت: نقدشوندگی بالا و نبود واسطه در معامله موجب شده جذابیت صندوقهای طلا بالا برود. به طوری که صندوق شمش و طلا در اسفند و فروردین ۶۰ درصد ارزش معاملات کشور را به خود اختصاص دادهاند.
کاظمزاده تاکید کرد: نمیتوان توصیه کرد که طلای فیزیکی خرید یا صندوق طلا چون بستگی دارد یک فرد طلای را برای مصرف خریداری میکند یا سرمایهگذاری.
خبرنگار: زهرا پیربداقی